Hovedsponsor - Time Sparebank

 

 

 

 

 

 

 

 

Skambankt

Skambankt

Skambankt oppsto i 1994 på Klepp Rockeklubb. Den gang var besetningen Ted Winters på gitar og vokal, Don Fist på bass og kor, og Hanz Panzer trakterte batteri og kor. Poltistat! og Systemets Makt! er sanger som ble til på bandets første øving, og som også ble fremført samme kveld da Skambankt hadde sin konsertdebut.
I september samme år gikk bandet i studio og festet sanger til bånd. Tekstene ble til da kompet var innspilt, og resultatet ble ni låter på kassett. Denne demoteipen utgas i femti eksemplarer som naturlig nok gikk som varmt hvetebrød. Desverre er det ingen som vet hvor disse befinner seg den dag i dag.
Høsten -94 og våren -95 ble det gjort noen livejobber i Klepp og Stavanger. Etter det flyttet Fist til Berlin for å realisere sin drøm om å lykkes med Autobahn Fuckas. Han rakk å gi ut 7-tommerene KOMMSTSIEHIER, HABENSIEANGST og WEITERZUGEGEN. Resten av bandet fortsatte naturlig nok med andre musikkprosjekt, hvorav enkelte er mer kjent enn andre.
Ti år senere møtes den opprinnelige skambanktbesetningen på et utdrikningslag, hvor man hadde scene med full backline. En gang etter midnatt ble det tatt en beslutning om at bandet skulle gjenforenes. Der og da resulterte det i en ad hoc-konsert, og en uke senere innspilling i BekkStudio. Atter en gang havnet en demoinnspilling i hendene til Roar på Tuba, og denne gangen låt det så massivt at han umiddelbart forstod at det var dags for å slippe det første albumet. Hanz Panzer leverte trommestikkene til Tom Skalle, og fant selv frem gitaren. Nye låter ble lagd, og etter det skriver vel historien seg selv...

skam