Roskildefestivalen i Danmark

Her får du en av de siste sjansene til å få med deg selveste Rolling Stones. Gutta (eller gubbene) har for lengst passert normal pensjonsalder. Ikke for det, jeg er ganske sikker på at Mick Jagger knuser de fleste av oss om vi skulle løpe om kapp nærmest uansett lengde, i hvert fall i et langdistanseløp. Keith Richards stiller det seg annerledes med når det gjelder jogging tipper jeg, men vel preservert det er han.

Sist gang jeg var på Roskilde festivalen hadde jeg stort sett kjipe dager. Det regnet og pøste ned nesten hele tiden virket det som, og jeg mener jeg var konstant våt både på beina og i tøyet. Dersom jeg tar opp et lån og tar turen i år skal jeg definitivt prøve å få meg et rimelig hotellrom inne i København. Da kan man kombinere både festival og byliv i en og samme helg. Blir fort masete inne på festivalområdet når det gjelder toalettbesøk og dusjing, samt at jeg synes maten som tilbys er litt for dårlig. Inne i Kæbenhavn får du i pose og sekk i så måte og det er ikke så vanskelig å komme seg fra og til Roskilde.

Programmet for Roskilde i år er akkurat like bra som alltid og alt for langt til å ramse opp her. Noen av de samme du kan se på Øyafestivalen og mange, mange flere. Det jeg ser i programmet til nå vitner om et ganske bredt spekter så her blir det noe for enhver. Arctic Monkeys er noe jeg vil få med meg om jeg drar, så vel som svenskene i Sløa Knivar.

For den som skal nedover for første gang; husk å ta med deg regnjakke, støvler og ha alltid eget dopapir i lomma!