Øyafestivalen i Tøyenparken

Om du ikke har spikret planene for august er det bare å gå i gang med å få tak i billett til Øyafestivalen (i Oslo). Dette må da være den mest omfattende musikkfestivalen i hele Norge med ørten scener, samt konserter på diverse klubber rundt om kring.

Festivalen har vokst seg ut av Middelalderparken med sine bortimot 300 artister som spiller i løpet fem dager. Blant de jeg gleder meg mest til i år er utvilsomt et gjensyn med Motorpsycho, en gang Norges desidert tøffeste og beste rockeband. Outkast kommer også til å bli morsomt. En av kveldene spiller hardtslående Mayhem, de har jeg aldri sett før live og tar turen innom dersom jeg trenger å få opp adrenalinet. Har heller aldri sett Stein T. Bjella live, så her har jeg sjansen til å få med meg en av mine favoritter for tiden.

Ellers er det massevis av både kjente og ukjente band fra inn- og utland jeg kunne tenke meg å få med meg, men tiden strekker ikke til. Med så mange artister på fem dager blir man nødt til å foreta knallharde prioriteringer. Queens of The Stone Age ligger langt opp på den lista, samme gjør Røyksopp.

En av tingene jeg liker med festivalen er miljøprofilen samarbeidet de har med Natur & Ungdom som hjelper til med å resirkulere de tonnevise mengdene søppel publikumet genererer. Og også det at de satser på å tilby kortreist mat som smaker godt! Festivaler der hurtiglagede og kjedelige hamburgere er det mest spennende på menyen har jeg fått nok av!

Sjekk Mayhem i videoen under!

 

 

Comments are closed.