Oktoberfest i Munchen

”Pøh” tenker du, ”det der er ikke en musikkfestival”. Å jo da, sier jeg! Selv om Oktoberfesten er definitivt mest kjent for å flyte over av øl og nedringninger, er musikken så absolutt en viktig del av festivalen. Ompa og tyske slagere for det meste. Du kan si hva du vil om sjangeren, men jeg kan garantere deg at de aller fleste orkestrene som spiller på festivalen er helt topp i sin kategori. Samtidig finnes det neppe mer passende musikk når man er i Sør-Tyskland og svinger seidelen.

Hvis du ikke har bestilt billett enda vil jeg anbefale deg å gjøre det nå, så får du kanskje tatt turen til neste år! Her blir det nemlig utrolig fort utsolgt, både når det gjelder billetter til festivalen og hva hotellrom angår. Camping er som regel et dårlig alternativ i Munchen selv om det lar seg gjøre. Byen er ofte varm, selv i september (ja, Oktoberfesten arrangeres i september) og da er telt bare en plage.

Munchen er en særdeles spennende by med masse kult å ta seg til innimellom sjøslagene i teltene inne på festivalområdet. Sist jeg var der fikk jeg med meg en fotballkamp også på Allianz Arena, som tar 80.000 tilskuere. Et morsomt moment er at Bayern spiller faktisk i Oktoberfest-drakter under de dagene, med shorts formet som en lederhosen og så videre.

Oktoberfesten er dyr men verdt å få med seg minst en gang i livet. Har du penger nok så skaffer du deg skikkelige lederhosen også mens du er der, eller tilsvarende for jenter. Byen kryr av folk utkledt i tradisjonelle drakter og er utvilsomt en av de beste festene i verden.

Ompa til du dør!

 

Comments are closed.