Moldejazz – juli 2014

Jazzfestivalen som definitivt ikke bare er en jazzfestival, men også en knallbra rockefestival!

Har vært to ganger tidligere i rosenes by, Molde, under festivalen og det bare må oppleves. Stemningen er alltid helt på topp og byen koker over av glade (og lettere beduggede) mennesker på vei til og fra konserter i alle varianter. Nesten umulig å få billett om man ikke er tidlig ute og enda vanskeligere å oppdrive et hotellrom. Men fikser du det får du deg noen kjempefine dager, garantert.

Årets program er til å miste pusten av. Jeg liker jazz, uten at jeg har så stor oversikt over hva som rører seg der ute. For meg blir det en opplevelse å bare gå på en konsert med et ensemble jeg ikke kjenner. Plutselig så dumper man på noe som er helt genialt og man lurer på om hvorfor man ikke har fått med seg disse folka før? Sånt liker jeg.

I tillegg til rene jazzartister og band er det en rekke knallbra rockefolk å finne på scenene i år. Sivert Høyem blir nok høydepunktet for meg, synes han er enda bedre nå som soloartist enn Madrugada. Selv om Madrugada var et særdeles bra band. Svenske Timbuktu gleder jeg meg vilt til, han har jeg sett flere ganger før og han skuffer aldri. Ser at Ylvis også skal på scenen og stiller meg kritisk avventende. Gutta er flinke men jeg synes det begynner å bli litt nok nå, særlig etter den hellsikkes landeplagen de slapp løs nylig, den reven vet du…

Den kanskje beste norske artisten i mine øyne er Thomas Dybdahl så den skal jeg definitivt få med meg. Dybdahl er i verdensklasse med sin melankolske musikk. Legger ved en video her om du ikke har hørt han før.

 

 

Comments are closed.