Jærdagen og Jærnåttå

I mai hvert år klinker Bryne til,  og arrangerer Jæren Musikkfestival, i byens hyggelige og innviterende sentrum. Mens bøndene i området allerede har sådd og blomstrene for lengst har spirt på det varme Sørlandet, sitter og står musikkelskerne rundt omkring og nyter et glass mens herlige toner flyter ut av høyttalerne på scenene. I alt spilles det knallbra musikk på 9 forskjellige klubbscener rundt om i sentrum. Det er bare å snøre på seg gode sko om du skal rekke innom alle.

Programmet i år gjør at jeg gleder meg helt vilt til å komme meg til Bryne igjen. BigBang & Valkyrien Allstars åpner festen på Bryne torg fredag 23. mai, sammen med de evigunge glad-rockerne i CC Cowboys. Blant de mer kjente bandene kan du og få med deg Skambankt på fredag. Lørdagen er MadCon på scenen, det skal jeg få med meg uten at jeg egentlig gleder meg sånn helt hemningsløst. Tror nok de kommer til å gi et morsomt og energisk show, men jeg er ikke helt fan av musikken. Greit nok og fengende, men ikke noe jeg tar helt av til.

Staut skal jeg få med meg. Det lille jeg har hørt fra dem har gitt mersmak. Samme med flere av de andre mindre kjente bandene, som Captain Biff & The Seamen og Blodsbrødre. Lørdag gleder jeg meg faktisk mest til Admiral P og den norske reggae greien hans. Sjekk videoen under!

For to år siden spilte både Dum Dum Boys og Kaizers Orchestra helt fenomenale konserter. Dessverre er de ikke her i år, men programmet er likevel spennende nok. Fram med solbrillene og ha ølpengene klare!

 

Comments are closed.