Hovedsponsor - Time Sparebank

 

 

 

 

 

 

 

 

Frode Alnæs

Frode Alnæs

Frode Alnæs er en sjelden fugl i norsk musikkliv. Han vokste opp i Kristiansund sammen med Lynni Treekrem og Øyvind Elgenes (Elg), som han senere skulle danne Dance With A Stranger sammen med.
11 år gammel mistet han håret, noe som selv da ikke var noe stort problem for ham. Bare det sier det meste om Frode: Han er trygg, utadvendt, raus, uhøytidelig, sjarmerende og begavet, alt i uvanlige store porsjoner.
Dance With A Stranger var en gruppe med fire likeverdige medlemmer. Likevel betraktet nok alle - ham selv inkludert - Frode som litt mer likeverdig... I begynnelsen gikk de for eksempel under navnet Frode Alnæs Band, på scenen var det Frode som var det naturlige midtpunktet og ikke minst: Alle melodiene var skrevet av ham.
Hva suksessen Dance With A Stranger oppnådde er kjent:

5 CD-er etter hverandre solgte langt over 100 000 hver; i snitt rundt 150 000! "Everyone Needs A Friend", "The Invisible Man", "Let Og", "Long December Nights", "Only Love" (hvor Frode debuterte som vokalist!) er klassikere fra hver sin CD.
 De siste årene har stadig flere oppdaget Frodes mange og varierte talenter, som komponist ved festspill, som opphavsmann for revy, som ellevill komiker eller som utsøkt gitarist. Han har vist seg som en begavet musiker og spilt med våre beste musikere innen nær sagt alle genre: rock, jazz, samtids- og folkemusikk. Hans talent virker utømmelig.
Selv uten Dance With A Stranger ville Frode helt sikker hatt en trygg økonomisk tilværelse som støttespiller for andre. Men Frode er ikke ute etter å sikre seg, han er en fullblods artist som alltid opptrer uten sikkerhetsnett. Med CD-en "Frode" sto Frode Alnæs på egne ben som artist, arrangør, musiker og ikke minst som vokalist. Han har oppnådd alle sine mål, og skinner som sola av glede over hva han har fått oppleve og hva han har fått til. Som fullblods artist er han likevel opptatt av hvordan han blir mottatt. Den ellers alltid trygge Frode er faktisk svært spent og litt nervøs.

 

 

frodea