5 klassikere til hver sitt bruk

”Tourist” av St. Germain, som kom ut i år 2000, surrer og går i bilen når jeg skal kjøre langt. Plata er har et akkurat passe tempo uten at den gir for tung fot på gasspedalen. Åpningskuttet, ”Rose Rouge”, gir en sånn god komme-i-gang-med-turen-følelse. Sangene er såpass varierte at jeg tåler å la den gå på repeat også.

”That Great October Sound” av Thomas Dybdahl er perfekt å ha i bakgrunnen når jeg gjør ingenting eller ligger på sofaen og leser aviser og blader. Plata kom ut i 2002 og etter 12 år har jeg enda ikke rukket å bli lei den. De melankolske sangene fra Dybdahl forstyrrer ikke på noen måte og gir meg en følelse av deilig ro.

”Radio Bemba Sound System” av Manu Chao står på full guffe ut av høyttalerne når jeg jobber fysisk hjemme. Det kan enten være om det foregår små oppussingsprosjekter eller ukens rundvask av leiligheten. Et kjempebra live-album, som kom ut i 2002 med morsomme låter, mange inspirert av gatemusikanter disse gutta kom over på rundreise i Sør-Amerika.

”Exile On Main Street” med The Rolling Stones blir jeg heller aldri lei av. En sommerdag på terrassen med denne på i bakgrunnen, mens man nyter sola og tar seg et glass med et eller annet, er den perfekte kombinasjonen. Dobbeltalbumet kom ut i 1972 og er av mange anerkjente musikkmagasiner ranket som et av tidenes beste utgivelser.

”Blood Sugar Sex Magic” med Red Hot Chili Peppers er udødelig. Funky rock blir ikke tøffere enn dette spør du meg. Denne er i bilen den også, men kan glatt tas frem i andre sammenhenger. Av en eller annen grunn hører jeg til stadighet på albumet når jeg er i utlandet.