Glastonbury i Sommerset, England

I år skal jeg for første gang i mitt liv til den gamle hippiefestivalen i Glastonbury. Dessverre er jeg 34 år for sent ute, Led Zeppelin spilte nemlig her i 1970 og det ville jeg gitt en fot og en arm for å få med meg. Det blir nok bra i år likevel, men noe ”Whole Lot of Love” blir det ikke.

Glastonbury er den største utendørsfestivalen i verden og huser rundt 175.000 mennesker hvert år. Festivalen ville altså vært en av Norges største byer i ei uke om den hadde vært avholdt her. Reiser heldigvis sammen med noen venner der flere av dem har vært på festivalen tidligere. Lett å gå seg bort i det kaoset som venter tenker jeg.

Glastonbury har nok litt av hippiepreget sitt i seg enda selv om alt er blitt mye mer kommersialisert og profesjonelt i de senere årene. Programmet er alltid helt i topp klasse, sånn blir det nok også i år.  I skrivende stund er ingenting publisert enda men man kan være stein sikker på at nesten alle store band og artister, som turnerer i sommer, kommer til å være på Glastonbury. Det skal opptres på et utall av scener og man må prioritere hardt hva man skal få med seg. Med så mange mennesker lønner det seg også å møte opp til konsertene i god tid i forveien.

Vi har tenkt til å ta med store telt med kokemuligheter mens jeg kjenner folk som kommer til å leie seg bobil for turen. Smart måte å reise på når man skal på konsert!

Peace and love bro! Se videoen med Page og Plant fra Glastonbury i 1995!

 

Comments are closed.